Једна од изузетних шаховских манифестација, јединствена на овим просторимa, којима се посебно поносимо је, организација  шаховских симултанки (више пута) у путничком возу на релацији Београд Вршац и у одласку и у повратку. У сарадњи са туристичком организацијом Вршца, железницом Србије и локалном железничком станицом у Вршцу, унели смо мале шаховске столове и шаховске гарнитуре у савремене возове, где смо путницима понудили да, док путују играју и шах, што је од путника прихваћено са нескривеним задовољством.

Симултанке са путницима играли су ФИДЕ мајстори Милорад Капелан и Слободан Мунижаба, као и МК.Петар Стајић.

Све путнике, без обзира да ли играју шах, почастили смо соковима, а преко возног разгласа наш човек из Удружења, причао им је о Бори Костићу и разне анегдоте из  његовог изузетно интересантног живота. Путницима су дељени флајери са позивима да присуствују шаховским дешавањима, које организујемо у Вршцу.

Организоване су још три јавне симултанке са младим шахистима. ФИДЕ мајстор Милорад Капелан и Слободан Мунижаба играли су две симултанке на тераси хотела „Србија“, а трећа је организована у фоајеу Градског музеја, где је играо ФИДЕ мајстор Милорад Капелан са младим љубитељима шаха.